התחילו עכשיו

מאמנת כושר אישית הדר מנדלבאום 

ליצירת קשר לאימון אישי

אימון בקבוצה קטנה
hadardude@gmail.com

טלפון: 054-5882401

  • Facebook Social Icon

איך לעבור את החגים בלי להשמין

החגים מגיעים!! הידד!! חופש חברים משפחה.. ועם כל הטוב הזה, מגיע הבונוס שלא פוסח על אף אחד וזה:
                                            ארוחות חג

מה עושים? איך עוברים כל כך הרבה מהם בזמן כל כך קצר בלי להשמין?
קבלו כמה טיפים:

 

1. לאכול במשך היום. לא לצום כל היום ולהגיע מורעבים לארוחת חג. לאכול ארוחות קטנות במשך היום, 

במטרה: להגיע לארוחת החג, לא רעבים. ככה יהיה לנו קל יותר להיות בשליטה.

2. תבחרו את הקלוריות שלכם בקפידה. לא להעמיס בפחמימות, לא להעמיס בבשר, ירקות בשמחה אפשר להרבות.

במקום להעמיס, תבחרו.

תבחרו בשר או דגים, תוספת כזאת או אחרת (אורז או פסטה)
תוותרו על המאכלים ה"רגילים" אלה שאתם מכירים ואוכלים ביום יום. 

 

3. תמלאו את הצלחת פעם אחת ותאכלו לאט. תנצלו את הזמן לשוחח עם מי שלידכם.

 

4. להרבות בשתיית מים. לפני הארוחה ואחריה.

 

5. לא לשתות את הקלוריות. הימנעות משתייה ממותקת תחסוך לכם הרבה קלוריות.

 

6. תהיו אורחים טובים. תעזרו. תקומו מהשולחן תעזרו לפנות, לסדר, להגיש,

כמה שתשבו פחות ליד השולחן, יותר טוב.

ככה גם תאכלו פחות וגם תוכלו להרגיש את תחושת השובע ולהימנע מאכילה ללא הפסקה.

בנוסף, תרוויחו כמה נקודות מה רע :)

 

7. תשלבו הליכה או פעילות כלשהי במשך היום, כדי לאזן ולהרגיש טוב יותר.

 

8. תוותרו על רגשות האשם. מרגישים שאכלתם יותר מידי? תאכלו פחות בארוחה הבאה. בלי רגשנות. יותר מעשים, יותר פרקטי. 

 

9. תביאו אתכם קינוח מתוק קליל וטעים.

 לא חייבים לסיים ארוחה שהיא גם ככה עשירה בקלוריות, בקינוח או קינוחים כבדים על בסיס בצקים, קרמים, קצפות וכד'.יכול להיות מאד נחמד דווקא לקנח בקינוח קליל על בסיס פירות.

מה שחשוב זה להתארגן מראש כאורחת או מארחת, שתמיד תהייה לך אופציה לקינוח מתאים עבורך ואז לא תרגישי מקופחת, מסכנה, אלא יהיה לך משהו מתוק וקליל, וסביר להניח שגם אחרים ירצו מזה.

האופציה הכי קלה היא לבוא עם סלט פירות העונה או אחד מהקינוחים המוצעים כאן: תפוחי עץ ממולאים ואפויים או אגסים ביין (אני מעדיפה אותם בגרסה הקרה). מתכונים בסוף :)

 

10. תשימו לב מה אתם אומרים לעצמכם בראש. 

תחליפו את "בסדר יאללה זה רק עכשיו בארוחת חג"

ל " סקיני ג'ינס סקיני ג'ינס סקיני ג'ינס"

או "אני רוצה לשמור על המשקל"


תחשבו על המטרה שלכם.

והמטרה שלנו עכשיו בחגים, היא:

לא לעלות! זה אפשרי לגמרי וזה עניין של החלטה :)

אחרי החגים נפגש ונפצה על הכל.

 

מתכונים לקינוחים מתוקים וקלילים, מאת יעל היינמן ברמן, דיאטנית ומלווה משפחות לאורח חיים בריא:

תפוחי עץ ממולאים ואפויים בתנור

מתכון קל להכנה, טעים, מתאים לארוחת חג ובכלל.
אני אוהבת אותו מאד, מפני שלאחר ארוחה יחסית כבדה, מקבלים קינוח שהוא קליל, נטול בצק, שמנות ועוד. אפשר לסיים איתו את הארוחה ולקום בתחושה נעימה.

 

חומרים:
8-10 תפוחי עץ או לפי מספר הסועדים
צימוקים/חמוציות
קינמון
שקדים קצוצים/ אגוזי מלך
יין מתוק לקידוש

 

אופן ההכנה:
1. מוציאים את הליבה של התפוח בלי לחורר את תחתיתו, כך שנוצר בתוך התפוח מעין חלל בינוני למילוי.
2. לערבב בקערה צימוקים, שקדים, קינמון לפי הטעם ולמלא כל תפוח בתערובת.
3. לתוך כל תפוח לשפוך ככף יין מתוק ולהניח בתבנית על נייר אפייה.
4. לאפות בתנור בחום 180 מעלות עד שהתפוחים מתרככים קלות.

 

אגסים ביין אדום

 מתכון מוצלח וקל להכנה שהופיע לפני מספר שנים ב- ynet.

 

החומרים:

8 אגסים גדולים ויפים

2 כוסות יין אדום יבש

 1 כוס מים

 2 כפות סוכר חום

 2 מקלות קינמון

5 מסמרי ציפורן

 2 כוכבי אניס

1/2 תפוז/לימון פרוס לפרוסות דקות

 

אופן ההכנה:

1. מנקים את האגסים וקולפים אותם, אך לא מסירים את העוקץ.

2. מניחים אותם בסיר, כשהם עומדים בצפיפות זה לצד זה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את היין, המים והסוכר.

4. יוצקים אותם לתוך הסיר עם האגסים ומוסיפים את הקינמון, הציפורן, כוכבי האניס ופרוסות התפוז.

5. מדליקים את הלהבה ומביאים את התערובת לרתיחה.

6. מחלישים את הלהבה ומבשלים 25 דקות, עד שהאגסים מתרככים.

7. מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הרוטב 10 דקות נוספות.

8. יוצקים את הרוטב על האגסים ומגישים חם, או קר

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

כדאי לקרוא...